Vsa programska oprema je brezplačna.

Uvodoma naj Vas seznanimo, da stremimo k temu, da knjižnicam omogočimo posodobitve pri njihovem delovanju kljub pomanjkanju finančnih sredstev. Zato je naša programska oprema brezplačna. Edini pogoj je sklenitev letne vzdrževalne pogodbe, za vse ostalo poskrbimo mi. Strojno opremo ponujamo po sprejemljivih cenah in vgrajujemo vrhunsko opremo.

RFID LiB knjižnični sistem - tehnologija za sodobne knjižnice

Library intelligence je moderen RFID sistem za knjižnice, plod domačega znanja. Deluje tako v Cobiss2 kot po novem tudi v Cobiss3 sistemu. Finalna testiranja še potekajo.
 

Sodobni trendi usmerjajo delo v knjižnicah

Tehnologija RFID je ena tistih, ki omogoča knjižnicam posodobitev delovnih procesov. Knjižnicam, ki temu tehnološkemu razvoju in nujnosti posodabljanja svojega delovanja sledijo, ponujamo RFID LIB knjižnični sistem.

RFID LiB knjižnični sistem je prvi in edini RFID knjižnični sistem v Sloveniji, ki deluje tako na HF kot na UHF frekvenčnem področju. Je plod domačega, slovenskega znanja in izkušenj.

Sistem zajema celovito paleto modulov, potrebnih za delo v knjižnici, od samopostrežne izposoje, vračanja in informiranja, obdelave in konverzije, ročne izposoje in rezervacije, vračanja, varovanja in popisa gradiva z ročnimi terminali RFID+Barcode (Cobiss Inventura).

RFID LiB knjižnični sistem omogoča v knjižnicah. Povezuje se lahko z obstoječim knjižničnim sistemom tako, da izkorišča možnosti SIP povezave. Sistem omogoča samopostrežno in ročno izposojo, vračanje, obdelavo, iskanje, sledenje in varovanje gradiva. Modularnost RFID LiB knjižničnega sistema omogoča konfiguracijo po želji uporabnika. RFID LiB sistem je fleksibilen in odgovarja na izzive modernih knjižnic.

Ker je slovenski knjižnični prostor podprt s sistemom COBISS, smo temu ustrezno prilagodili RFID LiB knjižnični sistem.